Hårt tunnbröd vete råg korn havre mjölk 7% fibrer ospec.
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 4,3 | % |
| | Protein | 12,3 | % |
| | Kolhydrater | 83,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 361 | kcal |
| | Energi kJ | 1512 | kJ |
| | Fett | 3,5 | g |
| | Kolhydrat | 68 | g |
| | Protein | 10 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,4 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,9 | g |
| | Fibrer | 7 | g |
| | Monosackarider | 0,7 | g |
| | Sackaros | 1,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 1,3 | mg |
| | Kalcium | 48 | mg |
| | Kalium | 240 | mg |
| | Magnesium | 78 | mg |
| | Natrium | 160 | mg |
| | Selen | 2 | µg |
| | Zink | 1,4 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,8 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 51 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 52 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,71 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,55 | mg |
| | Vitamin E | 0,8 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| | Vatten | 10,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar