Hårt tunnbröd vete råg korn havre mjölk 7% fibrer ospec.
	
	
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 4,3 | % | 
|   | Protein | 12,3 | % | 
|   | Kolhydrater | 83,4 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 361 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1512 | kJ | 
|   | Fett | 3,5 | g | 
|   | Kolhydrat | 68 | g | 
|   | Protein | 10 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 0,5 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,2 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 0,7 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 1,3 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 1,4 | g | 
|   | Mättade fettsyror | 0,7 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 2,9 | g | 
|   | Fibrer | 7 | g | 
|   | Monosackarider | 0,7 | g | 
|   | Sackaros | 1,3 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 170 | mg | 
|   | Jod | 3 | µg | 
|   | Järn | 1,3 | mg | 
|   | Kalcium | 48 | mg | 
|   | Kalium | 240 | mg | 
|   | Magnesium | 78 | mg | 
|   | Natrium | 160 | mg | 
|   | Selen | 2 | µg | 
|   | Zink | 1,4 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,8 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 14 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 7 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 5,3 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 7 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 51 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 52 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,13 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,71 | mg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,55 | mg | 
|   | Vitamin E | 0,8 | mg | 
| Övrigt | Aska | 1,2 | g | 
|   | Vatten | 10,3 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar