Hårt bröd vete socker kanel ca 7% fibrer Wasa kanelknäcke
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 8,2 | % |
| | Protein | 11,8 | % |
| | Kolhydrater | 80,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 398 | kcal |
| | Energi kJ | 1667 | kJ |
| | Fett | 7 | g |
| | Kolhydrat | 67,9 | g |
| | Protein | 10 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| | Kolesterol | 1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,5 | g |
| | Transfettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 7 | g |
| | Fibrer | 6,7 | g |
| | Monosackarider | 5,8 | g |
| | Sackaros | 6,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
| | Jod | 2 | µg |
| | Järn | 1,64 | mg |
| | Kalcium | 45 | mg |
| | Kalium | 150 | mg |
| | Magnesium | 50 | mg |
| | Natrium | 400 | mg |
| | Selen | 1,5 | µg |
| | Zink | 1,17 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,73 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 40 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,9 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| | Vitamin E | 1,73 | mg |
| | Vitamin K | 6 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| | Vatten | 6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar