Hårt bröd vete havre socker kli örtkryddor 10,5% fibrer Wasa knecks
	
	
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 10,3 | % | 
|   | Protein | 14,8 | % | 
|   | Kolhydrater | 74,9 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 391 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1634 | kJ | 
|   | Fett | 8,4 | g | 
|   | Kolhydrat | 60,9 | g | 
|   | Protein | 12 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,2 | g | 
|   | Fettsyror C14 (Myristinsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 1,9 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,2 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 2,1 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 1,2 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 1,2 | g | 
|   | Mättade fettsyror | 2,2 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 8,1 | g | 
|   | Fibrer | 10,5 | g | 
|   | Monosackarider | 0,3 | g | 
|   | Sackaros | 7,7 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 295 | mg | 
|   | Jod | 3 | µg | 
|   | Järn | 3,63 | mg | 
|   | Kalcium | 75 | mg | 
|   | Kalium | 320 | mg | 
|   | Magnesium | 95 | mg | 
|   | Natrium | 1000 | mg | 
|   | Selen | 11,4 | µg | 
|   | Zink | 2 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 1,47 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 36 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 77 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 2,4 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 4,4 | mg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 7 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,08 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,14 | mg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,24 | mg | 
|   | Vitamin E | 1,47 | mg | 
|   | Vitamin K | 32 | µg | 
| Övrigt | Aska | 4,2 | g | 
|   | Vatten | 4 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar