Hårt bröd vete havre socker kli örtkryddor 10,5% fibrer Wasa knecks
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 10,3 | % |
| | Protein | 14,8 | % |
| | Kolhydrater | 74,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 391 | kcal |
| | Energi kJ | 1634 | kJ |
| | Fett | 8,4 | g |
| | Kolhydrat | 60,9 | g |
| | Protein | 12 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 2,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 8,1 | g |
| | Fibrer | 10,5 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 7,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 295 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 3,63 | mg |
| | Kalcium | 75 | mg |
| | Kalium | 320 | mg |
| | Magnesium | 95 | mg |
| | Natrium | 1000 | mg |
| | Selen | 11,4 | µg |
| | Zink | 2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,47 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 77 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,4 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg |
| | Vitamin E | 1,47 | mg |
| | Vitamin K | 32 | µg |
| Övrigt | Aska | 4,2 | g |
| | Vatten | 4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar