Hårt bröd råg kli ca 15% fibrer Siljans kraftknäcke
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 3,3 | % |
| | Protein | 12,5 | % |
| | Kolhydrater | 84,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 349 | kcal |
| | Energi kJ | 1461 | kJ |
| | Fett | 2,5 | g |
| | Kolhydrat | 63,9 | g |
| | Protein | 9,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| | Fibrer | 15,1 | g |
| | Monosackarider | 1,2 | g |
| | Sackaros | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 330 | mg |
| | Jod | 5 | µg |
| | Järn | 3,32 | mg |
| | Kalcium | 35 | mg |
| | Kalium | 455 | mg |
| | Magnesium | 75 | mg |
| | Natrium | 560 | mg |
| | Selen | 1,4 | µg |
| | Zink | 2,88 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 68 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| | Vitamin E | 0,74 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,8 | g |
| | Vatten | 6,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar