Hårt bröd råg ca 18% fibrer Ryvita mörkt
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 3,3 | % |
| | Protein | 11,8 | % |
| | Kolhydrater | 84,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 349 | kcal |
| | Energi kJ | 1461 | kJ |
| | Fett | 2,5 | g |
| | Kolhydrat | 63,4 | g |
| | Protein | 8,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
| | Fibrer | 17,6 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| | Sackaros | 1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 350 | mg |
| | Jod | 11 | µg |
| | Järn | 2,97 | mg |
| | Kalcium | 43 | mg |
| | Kalium | 505 | mg |
| | Magnesium | 78 | mg |
| | Natrium | 300 | mg |
| | Selen | 5,5 | µg |
| | Zink | 2,32 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 37 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg |
| | Vitamin E | 0,74 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| | Vatten | 5,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar