Hårt bröd råg ca 14% fibrer Leksands Knäcke normalgräddat
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,6 | % |
| | Protein | 11,9 | % |
| | Kolhydrater | 85,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 351 | kcal |
| | Energi kJ | 1470 | kJ |
| | Fett | 2 | g |
| | Kolhydrat | 65,6 | g |
| | Protein | 9,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| | Fibrer | 13,9 | g |
| | Monosackarider | 0,5 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 340 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 3,26 | mg |
| | Kalcium | 38 | mg |
| | Kalium | 415 | mg |
| | Magnesium | 76 | mg |
| | Natrium | 500 | mg |
| | Selen | 1,7 | µg |
| | Zink | 2,64 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 69 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg |
| | Vitamin E | 0,74 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,7 | g |
| | Vatten | 6,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar