Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,6 | % |
| | Protein | 14,6 | % |
| | Kolhydrater | 82,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 349 | kcal |
| | Energi kJ | 1458 | kJ |
| | Fett | 2 | g |
| | Kolhydrat | 62,8 | g |
| | Protein | 11,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| | Fibrer | 16 | g |
| | Monosackarider | 1,4 | g |
| | Sackaros | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 390 | mg |
| | Jod | 113 | µg |
| | Järn | 3,99 | mg |
| | Kalcium | 34 | mg |
| | Kalium | 520 | mg |
| | Magnesium | 88 | mg |
| | Natrium | 615 | mg |
| | Selen | 24,2 | µg |
| | Zink | 3,08 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,74 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 90 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,36 | mg |
| | Vitamin E | 0,74 | mg |
| Övrigt | Aska | 3,1 | g |
| | Vatten | 5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar