Hirs kokt
| Maträttstyp: | Pasta, potatis och grynrätter | 
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt | 
| Livsmedelsgrupp: | Korn mjöl gryn | 
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 3,5 | % | |
| Protein | 12,9 | % | |
| Kolhydrater | 83,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 146 | kcal | 
| Energi kJ | 612 | kJ | |
| Fett | 1,2 | g | |
| Kolhydrat | 28,4 | g | |
| Protein | 4,4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g | 
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 1,3 | g | 
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg | 
| Jod | 19 | µg | |
| Järn | 2 | mg | |
| Kalcium | 4 | mg | |
| Kalium | 91 | mg | |
| Magnesium | 42 | mg | |
| Natrium | 146 | mg | |
| Selen | 0,8 | µg | |
| Zink | 1,41 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,02 | mg | 
| Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
| Vitamin E | 0,02 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g | 
| Vatten | 63,9 | g | |