Halloumiost ej stekt 22% fett
	
	
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Hård ost m.m. | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 50,1 | % | 
|   | Protein | 44,2 | % | 
|   | Kolhydrater | 5,7 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 285 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1192 | kJ | 
|   | Fett | 22,1 | g | 
|   | Kolhydrat | 2,5 | g | 
|   | Protein | 19,5 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,6 | g | 
|   | Fettsyror C12 (Laurinsyra)  | 0,8 | g | 
|   | Fettsyror C14 (Myristinsyra)  | 2,1 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 5,8 | g | 
|   | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
)  | 0,4 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 1,6 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 5,7 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 0,8 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C4-C10 | 1,9 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | 
|   | Kolesterol | 62,8 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 13 | g | 
|   | Transfettsyror | 1,1 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g | 
|   | Sackaros | 0,1 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 397 | mg | 
|   | Jod | 50 | µg | 
|   | Järn | 0,46 | mg | 
|   | Kalcium | 348 | mg | 
|   | Kalium | 100 | mg | 
|   | Magnesium | 48 | mg | 
|   | Natrium | 2197 | mg | 
|   | Selen | 15,7 | µg | 
|   | Zink | 3 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,42 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 11 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 36 | µg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 4,6 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 227 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 230 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,21 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,02 | mg | 
|   | Vitamin B12 (Kobalamin)  | 0,88 | µg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,04 | mg | 
|   | Vitamin D | 0,21 | µg | 
|   | Vitamin E | 0,42 | mg | 
|   | Vitamin K | 1 | µg | 
| Övrigt | Aska | 7,4 | g | 
|   | Vatten | 48,5 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar