Gädda kokt
| Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 0,9 | % | |
| Protein | 99,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 89 | kcal |
| Energi kJ | 372 | kJ | |
| Fett | 0,2 | g | |
| Protein | 21,3 | g | |
| Fett | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolesterol | 49,2 | mg | |
| Mineralämnen | Fosfor | 253 | mg |
| Jod | 59 | µg | |
| Järn | 0,22 | mg | |
| Kalcium | 51 | mg | |
| Kalium | 488 | mg | |
| Magnesium | 31 | mg | |
| Natrium | 411 | mg | |
| Selen | 20,8 | µg | |
| Zink | 0,83 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,53 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,1 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,68 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
| Vitamin D | 5,6 | µg | |
| Vitamin E | 0,53 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,2 | g |
| Avfall | 50 | % | |
| Vatten | 76,2 | g | |