Gädda
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,0 | % | |
| Protein | 99,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 84 | kcal |
| Energi kJ | 353 | kJ | |
| Fett | 0,2 | g | |
| Protein | 20,3 | g | |
| Fett | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolesterol | 46,7 | mg | |
| Mineralämnen | Fosfor | 239 | mg |
| Jod | 12 | µg | |
| Järn | 0,2 | mg | |
| Kalcium | 47 | mg | |
| Kalium | 463 | mg | |
| Magnesium | 29 | mg | |
| Natrium | 43 | mg | |
| Selen | 19,7 | µg | |
| Zink | 0,78 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,7 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,77 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
| Vitamin D | 5,31 | µg | |
| Vitamin E | 0,5 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 47 | % | |
| Vatten | 78,3 | g | |