Grönsallat m gurka tomat o vinägrettsås
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 69,3 | % |
| | Protein | 7,9 | % |
| | Kolhydrater | 22,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 86 | kcal |
| | Energi kJ | 360 | kJ |
| | Fett | 7,9 | g |
| | Kolhydrat | 2,6 | g |
| | Protein | 0,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,9 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,4 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 1 | g |
| | Monosackarider | 1,9 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| | Jod | 28 | µg |
| | Järn | 0,31 | mg |
| | Kalcium | 19 | mg |
| | Kalium | 168 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 233 | mg |
| | Selen | 0,4 | µg |
| | Zink | 0,22 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,1 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 324 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| | Vitamin E | 2,1 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Avfall | 4 | % |
| | Vatten | 86,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar