Gräddfil 12% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Grädde o creme fraiche m mjölkfett |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 61,5 | % | |
| Protein | 15,9 | % | |
| Kolhydrater | 22,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 137 | kcal |
| Energi kJ | 572 | kJ | |
| Fett | 12 | g | |
| Kolhydrat | 4,4 | g | |
| Protein | 3,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,5 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 1,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Kolesterol | 35,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 7,9 | g | |
| Transfettsyror | 0,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,4 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 83 | mg |
| Järn | 0,05 | mg | |
| Kalcium | 105 | mg | |
| Kalium | 147 | mg | |
| Magnesium | 11 | mg | |
| Natrium | 37 | mg | |
| Selen | 1,7 | µg | |
| Zink | 0,41 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,28 | mg |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 55 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 100 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 105 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,24 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
| Vitamin D | 0,08 | µg | |
| Vitamin E | 0,28 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Vatten | 79,8 | g | |