Grahamsgröt
| Maträttstyp: | Gröt |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Bröd o spannmål |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 3,4 | % | |
| Protein | 13,4 | % | |
| Kolhydrater | 83,2 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 68 | kcal |
| Energi kJ | 283 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 12,4 | g | |
| Protein | 2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 2,3 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 72 | mg |
| Jod | 29 | µg | |
| Järn | 1,03 | mg | |
| Kalcium | 12 | mg | |
| Kalium | 78 | mg | |
| Magnesium | 28 | mg | |
| Natrium | 228 | mg | |
| Selen | 0,7 | µg | |
| Zink | 0,47 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
| Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
| Vitamin E | 0,29 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Vatten | 81,8 | g | |