Färskost på filmjölk o gräddfil ca 14% fett
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Färskost kvarg uppfyller inte nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 52,6 | % |
| | Protein | 35,9 | % |
| | Kolhydrater | 11,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 178 | kcal |
| | Energi kJ | 743 | kJ |
| | Fett | 14,2 | g |
| | Kolhydrat | 3,1 | g |
| | Protein | 9,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 1,6 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Kolesterol | 32 | mg |
| | Mättade fettsyror | 9,5 | g |
| | Transfettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,1 | g |
| | Monosackarider | 1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 160 | mg |
| | Järn | 0,1 | mg |
| | Kalcium | 96 | mg |
| | Kalium | 140 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 35 | mg |
| | Selen | 4 | µg |
| | Zink | 0,4 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,23 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 41 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 83 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 86 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,5 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| | Vitamin D | 0,07 | µg |
| | Vitamin E | 0,23 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| | Vatten | 72,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar