Fänkål kokt
| Tillverkare: | Hemlagat |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 8,6 | % | |
| Protein | 55,2 | % | |
| Kolhydrater | 36,2 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 33 | kcal |
| Energi kJ | 137 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 2,1 | g | |
| Protein | 3,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 3,8 | g | |
| Monosackarider | 2,6 | g | |
| Sackaros | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 59 | mg |
| Jod | 57 | µg | |
| Järn | 3,11 | mg | |
| Kalcium | 75 | mg | |
| Kalium | 456 | mg | |
| Magnesium | 16 | mg | |
| Natrium | 463 | mg | |
| Selen | 1,1 | µg | |
| Zink | 0,58 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,23 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 16 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2414 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 201 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,19 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
| Vitamin E | 0,23 | mg | |
| Övrigt | Aska | 3,1 | g |
| Avfall | 8 | % | |
| Vatten | 87,4 | g | |