Fullkornsskorpor osötade
	
	
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 7,5 | % | 
|   | Protein | 15,5 | % | 
|   | Kolhydrater | 77,0 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 387 | kcal | 
|   | Energi kJ | 1618 | kJ | 
|   | Fett | 6,2 | g | 
|   | Kolhydrat | 64,1 | g | 
|   | Protein | 12,9 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,7 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 0,3 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,3 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 2,6 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 0,9 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 1 | g | 
|   | Kolesterol | 2 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 0,7 | g | 
|   | Transfettsyror | 0,6 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 4,7 | g | 
|   | Fibrer | 10 | g | 
|   | Monosackarider | 0,6 | g | 
|   | Sackaros | 2,9 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 236 | mg | 
|   | Jod | 3 | µg | 
|   | Järn | 2,5 | mg | 
|   | Kalcium | 30 | mg | 
|   | Kalium | 350 | mg | 
|   | Magnesium | 74 | mg | 
|   | Natrium | 602 | mg | 
|   | Selen | 4,5 | µg | 
|   | Zink | 1,84 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,91 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 52 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 2 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 7,1 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 9,2 | mg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,2 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,24 | mg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,41 | mg | 
|   | Vitamin E | 0,91 | mg | 
|   | Vitamin K | 5 | µg | 
| Övrigt | Aska | 2,6 | g | 
|   | Vatten | 4,3 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar