Fullkornsskorpor osötade
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 7,5 | % |
| | Protein | 15,5 | % |
| | Kolhydrater | 77,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 387 | kcal |
| | Energi kJ | 1618 | kJ |
| | Fett | 6,2 | g |
| | Kolhydrat | 64,1 | g |
| | Protein | 12,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| | Kolesterol | 2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Transfettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 4,7 | g |
| | Fibrer | 10 | g |
| | Monosackarider | 0,6 | g |
| | Sackaros | 2,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 236 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 2,5 | mg |
| | Kalcium | 30 | mg |
| | Kalium | 350 | mg |
| | Magnesium | 74 | mg |
| | Natrium | 602 | mg |
| | Selen | 4,5 | µg |
| | Zink | 1,84 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,91 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 52 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 7,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,2 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg |
| | Vitamin E | 0,91 | mg |
| | Vitamin K | 5 | µg |
| Övrigt | Aska | 2,6 | g |
| | Vatten | 4,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar