Fransk omelett kaffegrädde
	
	
| Maträttstyp: | Sufflé, omelette | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Ägg kokt rått | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 60,4 | % | 
|   | Protein | 37,1 | % | 
|   | Kolhydrater | 2,5 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 195 | kcal | 
|   | Energi kJ | 816 | kJ | 
|   | Fett | 16,9 | g | 
|   | Kolhydrat | 0,7 | g | 
|   | Protein | 10,4 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,3 | g | 
|   | Fettsyror C12 (Laurinsyra)  | 0,2 | g | 
|   | Fettsyror C14 (Myristinsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 4,2 | g | 
|   | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
)  | 0,3 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,9 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 7 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 1,8 | g | 
|   | Fettsyror C18:3 (Linolensyra)  | 0,5 | g | 
|   | Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA)  | 0,1 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 2,4 | g | 
|   | Kolesterol | 327 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 5,6 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g | 
|   | Monosackarider | 0,2 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 178 | mg | 
|   | Jod | 55 | µg | 
|   | Järn | 1,49 | mg | 
|   | Kalcium | 67 | mg | 
|   | Kalium | 134 | mg | 
|   | Magnesium | 13 | mg | 
|   | Natrium | 454 | mg | 
|   | Selen | 18,9 | µg | 
|   | Zink | 0,32 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 2,2 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 26 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 33 | µg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 2,6 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 209 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 212 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,33 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,06 | mg | 
|   | Vitamin B12 (Kobalamin)  | 1 | µg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,09 | mg | 
|   | Vitamin D | 1,71 | µg | 
|   | Vitamin E | 2,2 | mg | 
| Övrigt | Aska | 1,7 | g | 
|   | Avfall | 9 | % | 
|   | Vatten | 70,2 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar