Fjällfil 4,2% fett naturell
	
	
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag | 
| Rätt/råvara: | Produkt/vara | 
| Livsmedelsgrupp: | Naturell fil youghurt uppfyller inte nyckelhålet | 
	
	
	| Innehåll per 100 gram | 
	| Energifördelning |   | 
|   | Fett | 34,7 | % | 
|   | Protein | 29,7 | % | 
|   | Kolhydrater | 35,6 | % | 
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori)  | 68 | kcal | 
|   | Energi kJ | 284 | kJ | 
|   | Fett | 4,1 | g | 
|   | Kolhydrat | 4,2 | g | 
|   | Protein | 3,5 | g | 
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1 | g | 
|   | Fettsyror C12 (Laurinsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C14 (Myristinsyra)  | 0,4 | g | 
|   | Fettsyror C16 (Palmetinsyra)  | 1,2 | g | 
|   | Fettsyror C18 (Stearinsyra)  | 0,5 | g | 
|   | Fettsyror C18:1 (Oljesyra)  | 0,9 | g | 
|   | Fettsyror C18:2 (Linolsyra)  | 0,1 | g | 
|   | Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g | 
|   | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | 
|   | Kolesterol | 16,1 | mg | 
|   | Mättade fettsyror | 2,7 | g | 
|   | Transfettsyror | 0,1 | g | 
| Kolhydrater | Disackarider | 3,4 | g | 
|   | Sackaros | 0,1 | g | 
| Mineralämnen | Fosfor | 93 | mg | 
|   | Jod | 4 | µg | 
|   | Kalcium | 114 | mg | 
|   | Kalium | 170 | mg | 
|   | Magnesium | 12 | mg | 
|   | Natrium | 38 | mg | 
|   | Selen | 1,3 | µg | 
|   | Zink | 0,43 | mg | 
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin)  | 0,1 | mg | 
|   | Folat (Folsyra)  | 12 | µg | 
|   | Karoten (Provitamin (A-vitamin))  | 19 | µg | 
|   | Niacin (Vitamin B3)  | 0,1 | mg | 
|   | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin)  | 0,9 | mg | 
|   | Retinol (Vitamin A)  | 45 | µg | 
|   | Retinolekvivalent ((Vitamin A))  | 46 | µg | 
|   | Riboflavin (Vitamin B2)  | 0,16 | mg | 
|   | Tiamin (Vitamin B1)  | 0,04 | mg | 
|   | Vitamin B12 (Kobalamin)  | 0,34 | µg | 
|   | Vitamin B6 (Pyridoxin)  | 0,04 | mg | 
|   | Vitamin D | 0,1 | µg | 
|   | Vitamin E | 0,1 | mg | 
| Övrigt | Aska | 0,8 | g | 
|   | Vatten | 87,4 | g | 
	
	 
 
	Källa, referenser och övriga länkar