Ärter morötter kokta
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,3 | % | |
Protein | 25,0 | % | |
Kolhydrater | 72,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 61 | kcal |
Energi kJ | 257 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 9,3 | g | |
Protein | 3,2 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 4 | g |
Fibrer | 4,2 | g | |
Monosackarider | 2,3 | g | |
Sackaros | 4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 84 | mg |
Jod | 81 | µg | |
Järn | 1,3 | mg | |
Kalcium | 30 | mg | |
Kalium | 304 | mg | |
Magnesium | 29 | mg | |
Natrium | 639 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 0,85 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,31 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg | |
Folat (Folsyra) | 29 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3889 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 372 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin E | 0,31 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Avfall | 40 | % | |
Vatten | 80,7 | g |