Älghögrev
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Kött färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 9,2 | % | |
Protein | 90,0 | % | |
Kolhydrater | 0,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 113 | kcal |
Energi kJ | 471 | kJ | |
Fett | 2,3 | g | |
Kolhydrat | 0,2 | g | |
Protein | 22,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 55,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 173 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 2,6 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 370 | mg | |
Magnesium | 22 | mg | |
Natrium | 52 | mg | |
Selen | 6,8 | µg | |
Zink | 5,67 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,59 | mg |
Niacin (Vitamin B3) | 4,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 3 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,3 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,21 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,45 | mg | |
Vitamin E | 0,59 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Vatten | 73,9 | g |