Vitt bröd vatten typ baguette ca 6% fibrer
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,9 | % |
| | Protein | 15,6 | % |
| | Kolhydrater | 81,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 288 | kcal |
| | Energi kJ | 1207 | kJ |
| | Fett | 1,9 | g |
| | Kolhydrat | 54 | g |
| | Protein | 10,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
| | Fibrer | 5,7 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 164 | mg |
| | Järn | 3,2 | mg |
| | Kalcium | 30 | mg |
| | Kalium | 222 | mg |
| | Magnesium | 80 | mg |
| | Natrium | 501 | mg |
| | Selen | 2,1 | µg |
| | Zink | 1,56 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 27 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,8 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,3 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg |
| | Vitamin E | 0,85 | mg |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| | Vatten | 26,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar