Vitt bröd mjölk typ Hönökaka ca 3% fibrer
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 4,6 | % |
| | Protein | 11,0 | % |
| | Kolhydrater | 84,4 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 293 | kcal |
| | Energi kJ | 1228 | kJ |
| | Fett | 3,1 | g |
| | Kolhydrat | 56,7 | g |
| | Protein | 7,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,6 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
| | Fibrer | 3 | g |
| | Monosackarider | 7,5 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 92 | mg |
| | Järn | 0,78 | mg |
| | Kalcium | 38 | mg |
| | Kalium | 125 | mg |
| | Magnesium | 16 | mg |
| | Natrium | 200 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 0,67 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,26 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 27 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 48 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 48 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,25 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg |
| | Vitamin E | 0,26 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 28,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar