Vitlök
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,3 | % | |
| Protein | 16,8 | % | |
| Kolhydrater | 81,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 160 | kcal |
| Energi kJ | 668 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 31,1 | g | |
| Protein | 6,4 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,9 | g |
| Fibrer | 1,5 | g | |
| Monosackarider | 3 | g | |
| Sackaros | 0,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 153 | mg |
| Jod | 3 | µg | |
| Järn | 1,7 | mg | |
| Kalcium | 181 | mg | |
| Kalium | 400 | mg | |
| Magnesium | 25 | mg | |
| Natrium | 17 | mg | |
| Selen | 20 | µg | |
| Zink | 1 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,01 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 31 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
| Vitamin E | 0,01 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Avfall | 13 | % | |
| Vatten | 59 | g | |