Vitkålssoppa vegetarisk
| Maträttstyp: | Soppa |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 6,9 | % |
| | Protein | 31,0 | % |
| | Kolhydrater | 62,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 14 | kcal |
| | Energi kJ | 59 | kJ |
| | Fett | 0,2 | g |
| | Kolhydrat | 1,8 | g |
| | Protein | 0,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Fibrer | 0,8 | g |
| | Monosackarider | 1,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 15 | mg |
| | Järn | 0,24 | mg |
| | Kalcium | 21 | mg |
| | Kalium | 118 | mg |
| | Magnesium | 7 | mg |
| | Natrium | 179 | mg |
| | Selen | 1,2 | µg |
| | Zink | 0,08 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,07 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 13 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 66 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| | Vitamin E | 0,07 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Avfall | 8 | % |
| | Vatten | 95,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar