Vitkål kokt
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,5 | % | |
| Protein | 26,2 | % | |
| Kolhydrater | 72,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
| Energi kJ | 133 | kJ | |
| Fett | 0,1 | g | |
| Kolhydrat | 4,7 | g | |
| Protein | 1,7 | g | |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 2,5 | g | |
| Monosackarider | 4,1 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 37 | mg |
| Jod | 32 | µg | |
| Järn | 0,5 | mg | |
| Kalcium | 57 | mg | |
| Kalium | 334 | mg | |
| Magnesium | 16 | mg | |
| Natrium | 262 | mg | |
| Selen | 3,6 | µg | |
| Zink | 0,25 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,02 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 49 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 81 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
| Vitamin E | 0,02 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Avfall | 25 | % | |
| Vatten | 89,5 | g | |