Rabarbersoppa
| Maträttstyp: | Soppa |
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Söta soppor kräm o sås tillagad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 0,8 | % | |
| Protein | 3,3 | % | |
| Kolhydrater | 95,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 50 | kcal |
| Energi kJ | 209 | kJ | |
| Fett | 0,1 | g | |
| Kolhydrat | 11,5 | g | |
| Protein | 0,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 9,2 | g |
| Fibrer | 0,6 | g | |
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Sackaros | 9,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 7 | mg |
| Järn | 0,13 | mg | |
| Kalcium | 60 | mg | |
| Kalium | 115 | mg | |
| Magnesium | 5 | mg | |
| Natrium | 3 | mg | |
| Selen | 0,2 | µg | |
| Zink | 0,09 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,14 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 2 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 25 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,2 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg | |
| Vitamin E | 0,14 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,3 | g |
| Avfall | 4 | % | |
| Vatten | 87,1 | g | |