Rabarberkräm
| Maträttstyp: | Kräm, söta soppor |
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Sylt marmelad gelé äppelmos o dyl |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 0,7 | % | |
| Protein | 3,4 | % | |
| Kolhydrater | 95,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 62 | kcal |
| Energi kJ | 260 | kJ | |
| Fett | 0,1 | g | |
| Kolhydrat | 14,2 | g | |
| Protein | 0,5 | g | |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 9,7 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 0,3 | g | |
| Sackaros | 9,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 9 | mg |
| Järn | 0,18 | mg | |
| Kalcium | 78 | mg | |
| Kalium | 151 | mg | |
| Magnesium | 7 | mg | |
| Natrium | 3 | mg | |
| Selen | 0,3 | µg | |
| Zink | 0,12 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,19 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 33 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,2 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg | |
| Vitamin E | 0,19 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Avfall | 5 | % | |
| Vatten | 83,9 | g | |