Purjolök kokt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,5 | % | |
| Protein | 22,7 | % | |
| Kolhydrater | 75,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
| Energi kJ | 134 | kJ | |
| Fett | 0,1 | g | |
| Kolhydrat | 5 | g | |
| Protein | 1,5 | g | |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Fibrer | 2,3 | g | |
| Monosackarider | 2,8 | g | |
| Sackaros | 0,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 30 | mg |
| Jod | 35 | µg | |
| Järn | 0,46 | mg | |
| Kalcium | 24 | mg | |
| Kalium | 217 | mg | |
| Magnesium | 11 | mg | |
| Natrium | 274 | mg | |
| Selen | 0,5 | µg | |
| Zink | 0,29 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,45 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 18 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 62 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 127 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
| Vitamin E | 0,45 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Avfall | 16 | % | |
| Vatten | 89,8 | g | |