Pasta berik kokt u salt
| Maträttstyp: | Pasta, potatis och grynrätter |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Pasta tillagad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 1,6 | % |
| | Protein | 13,2 | % |
| | Kolhydrater | 85,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal |
| | Energi kJ | 536 | kJ |
| | Fett | 0,5 | g |
| | Kolhydrat | 25,9 | g |
| | Protein | 4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 1,1 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
| | Järn | 0,54 | mg |
| | Kalcium | 13 | mg |
| | Kalium | 65 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 2 | mg |
| | Selen | 0,1 | µg |
| | Zink | 0,36 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,25 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 4 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| | Vitamin E | 0,25 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,2 | g |
| | Vatten | 68,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar