Majrova
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 4,1 | % | |
| Protein | 14,9 | % | |
| Kolhydrater | 81,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 35 | kcal |
| Energi kJ | 147 | kJ | |
| Fett | 0,3 | g | |
| Kolhydrat | 6 | g | |
| Protein | 1,1 | g | |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Fibrer | 1,9 | g | |
| Monosackarider | 3,4 | g | |
| Sackaros | 0,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
| Järn | 0,3 | mg | |
| Kalcium | 35 | mg | |
| Kalium | 300 | mg | |
| Magnesium | 20 | mg | |
| Natrium | 17 | mg | |
| Selen | 0,1 | µg | |
| Zink | 0,2 | mg | |
| Vitaminer | Askorbinsyra (Vitamin C) | 16 | mg |
| Folat (Folsyra) | 20 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 60 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Avfall | 16 | % | |
| Vatten | 90 | g | |