Kornmjölsgröt
| Maträttstyp: | Gröt | 
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt | 
| Livsmedelsgrupp: | Bröd o spannmål | 
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 3,6 | % | |
| Protein | 12,1 | % | |
| Kolhydrater | 84,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 63 | kcal | 
| Energi kJ | 262 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 11,8 | g | |
| Protein | 1,7 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | 
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g | 
| Fibrer | 1,4 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 46 | mg | 
| Jod | 39 | µg | |
| Järn | 0,65 | mg | |
| Kalcium | 10 | mg | |
| Kalium | 65 | mg | |
| Magnesium | 17 | mg | |
| Natrium | 310 | mg | |
| Selen | 0,2 | µg | |
| Zink | 0,44 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,05 | mg | 
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
| Vitamin E | 0,05 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g | 
| Vatten | 83,5 | g | |