Kikärter torkade kokta u salt
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 7,5 | % |
| | Protein | 25,7 | % |
| | Kolhydrater | 66,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 161 | kcal |
| | Energi kJ | 675 | kJ |
| | Fett | 2,6 | g |
| | Kolhydrat | 23,1 | g |
| | Protein | 8,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g |
| | Fibrer | 4,3 | g |
| | Monosackarider | 0,7 | g |
| | Sackaros | 1,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 168 | mg |
| | Järn | 2,9 | mg |
| | Kalcium | 49 | mg |
| | Kalium | 291 | mg |
| | Magnesium | 48 | mg |
| | Natrium | 7 | mg |
| | Selen | 2,2 | µg |
| | Zink | 1,5 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 172 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 18 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| | Vitamin E | 0,1 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 60,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar