Jordärtskocka kokt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Protein | 13,5 | % | |
| Kolhydrater | 86,5 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 75 | kcal |
| Energi kJ | 315 | kJ | |
| Kolhydrat | 14,1 | g | |
| Protein | 2,2 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 4,9 | g |
| Monosackarider | 3,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 86 | mg |
| Jod | 42 | µg | |
| Järn | 3,71 | mg | |
| Kalcium | 28 | mg | |
| Kalium | 611 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 335 | mg | |
| Selen | 0,1 | µg | |
| Zink | 0,11 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,22 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 13 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
| Vitamin E | 0,22 | mg | |
| Övrigt | Aska | 3,7 | g |
| Avfall | 34 | % | |
| Vatten | 75,2 | g | |