Gurkmajonnäs el gurksallad gatukök
| Maträttstyp: | Sallad |
| Tillverkare: | Restaurang/storkök |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Majonnässallad röror |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 73,2 | % |
| | Protein | 1,8 | % |
| | Kolhydrater | 24,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 333 | kcal |
| | Energi kJ | 1392 | kJ |
| | Fett | 32 | g |
| | Kolhydrat | 10,9 | g |
| | Protein | 0,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 13,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 12,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 11,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 2,4 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 13,5 | g |
| | Kolesterol | 48 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,8 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 4,6 | g |
| | Fibrer | 1,1 | g |
| | Monosackarider | 5,6 | g |
| | Sackaros | 4,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
| | Järn | 0,6 | mg |
| | Kalcium | 24 | mg |
| | Kalium | 24 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 187 | mg |
| | Selen | 0,4 | µg |
| | Zink | 0,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,08 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 230 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 60 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 79 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,01 | mg |
| | Vitamin E | 2,08 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| | Vatten | 54 | g |
Källa, referenser och övriga länkar