Gurka färskinlagd
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,3 | % | |
| Protein | 10,7 | % | |
| Kolhydrater | 88,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
| Energi kJ | 133 | kJ | |
| Fett | 0,1 | g | |
| Kolhydrat | 6,6 | g | |
| Protein | 0,8 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 4,2 | g |
| Fibrer | 0,7 | g | |
| Monosackarider | 1,4 | g | |
| Sackaros | 4,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 24 | mg |
| Jod | 30 | µg | |
| Järn | 0,22 | mg | |
| Kalcium | 22 | mg | |
| Kalium | 134 | mg | |
| Magnesium | 10 | mg | |
| Natrium | 241 | mg | |
| Zink | 0,21 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,16 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 202 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 17 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
| Vitamin E | 0,17 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 4 | % | |
| Vatten | 90,9 | g | |