Grönsaksbiff stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 29,0 | % | |
| Protein | 18,8 | % | |
| Kolhydrater | 52,2 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 138 | kcal |
| Energi kJ | 578 | kJ | |
| Fett | 7,1 | g | |
| Kolhydrat | 12,8 | g | |
| Protein | 4,6 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g | |
| Mättade fettsyror | 1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| Fibrer | 2,5 | g | |
| Monosackarider | 1,3 | g | |
| Sackaros | 0,8 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 87 | mg |
| Järn | 0,92 | mg | |
| Kalcium | 25 | mg | |
| Kalium | 388 | mg | |
| Magnesium | 33 | mg | |
| Natrium | 95 | mg | |
| Selen | 0,8 | µg | |
| Zink | 0,69 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,83 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 113 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
| Vitamin E | 0,83 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 5 | % | |
| Vatten | 71,8 | g | |