Grahamsbröd m vatten ca 6% fibrer
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,8 | % |
| | Protein | 13,6 | % |
| | Kolhydrater | 83,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 239 | kcal |
| | Energi kJ | 1001 | kJ |
| | Fett | 1,5 | g |
| | Kolhydrat | 45,5 | g |
| | Protein | 7,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,6 | g |
| | Fibrer | 6 | g |
| | Monosackarider | 4 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 145 | mg |
| | Järn | 3,2 | mg |
| | Kalcium | 23 | mg |
| | Kalium | 184 | mg |
| | Magnesium | 80 | mg |
| | Natrium | 211 | mg |
| | Selen | 2,1 | µg |
| | Zink | 1,56 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 26 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,28 | mg |
| | Vitamin E | 0,85 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| | Vatten | 38,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar