Färsk jäst
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Jäst bakpulver |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 1,5 | % | |
| Protein | 45,5 | % | |
| Kolhydrater | 53,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 110 | kcal |
| Energi kJ | 460 | kJ | |
| Fett | 0,4 | g | |
| Kolhydrat | 14,1 | g | |
| Protein | 12,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 395 | mg |
| Jod | 1 | µg | |
| Järn | 4,9 | mg | |
| Kalcium | 13 | mg | |
| Kalium | 610 | mg | |
| Magnesium | 59 | mg | |
| Natrium | 16 | mg | |
| Selen | 1 | µg | |
| Zink | 4,5 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 1000 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 11,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,2 | mg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 1,65 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,71 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,6 | mg | |
| Vitamin E | 0,2 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,4 | g |
| Vatten | 71 | g | |