Chilisås tomat
| Maträttstyp: | Sås |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Senap ketchup HP sås soja "smaksättare" |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 2,7 | % | |
| Protein | 8,0 | % | |
| Kolhydrater | 89,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 81 | kcal |
| Energi kJ | 338 | kJ | |
| Fett | 0,5 | g | |
| Kolhydrat | 16,7 | g | |
| Protein | 1,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 8,5 | g |
| Fibrer | 1,2 | g | |
| Monosackarider | 6,3 | g | |
| Sackaros | 8,5 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 32 | mg |
| Järn | 1,3 | mg | |
| Kalcium | 13 | mg | |
| Kalium | 400 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 860 | mg | |
| Selen | 0,4 | µg | |
| Zink | 0,2 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,5 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1720 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 143 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
| Vitamin E | 1,5 | mg | |
| Övrigt | Aska | 3,1 | g |
| Vatten | 77 | g | |