Blomkål
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 3,5 | % | |
| Protein | 28,1 | % | |
| Kolhydrater | 68,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 28 | kcal |
| Energi kJ | 118 | kJ | |
| Fett | 0,2 | g | |
| Kolhydrat | 3,9 | g | |
| Protein | 1,6 | g | |
| Fett | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 2,4 | g | |
| Monosackarider | 1,7 | g | |
| Sackaros | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 43 | mg |
| Jod | 1 | µg | |
| Järn | 0,36 | mg | |
| Kalcium | 17 | mg | |
| Kalium | 300 | mg | |
| Magnesium | 12 | mg | |
| Natrium | 7 | mg | |
| Selen | 0,5 | µg | |
| Zink | 0,4 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,05 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 73 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 47 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 11 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
| Vitamin E | 0,05 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Avfall | 21 | % | |
| Vatten | 91,3 | g | |