Vignabönor svartögda bönor torkade kokta u salt
| Maträttstyp: | Torkat |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Baljväxter kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,1 | % |
| | Protein | 35,2 | % |
| | Kolhydrater | 62,8 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
| | Energi kJ | 290 | kJ |
| | Fett | 0,3 | g |
| | Kolhydrat | 9,1 | g |
| | Protein | 5,1 | g |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| | Fibrer | 4,7 | g |
| | Monosackarider | 0,8 | g |
| | Sackaros | 1,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 95 | mg |
| | Järn | 1,3 | mg |
| | Kalcium | 17 | mg |
| | Kalium | 230 | mg |
| | Magnesium | 50 | mg |
| | Natrium | 8 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,8 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 208 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg |
| | Vitamin E | 0,2 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| | Vatten | 80 | g |
Källa, referenser och övriga länkar