Potatis skalad kokt m salt
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 0,5 | % |
| | Protein | 7,5 | % |
| | Kolhydrater | 92,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 89 | kcal |
| | Energi kJ | 372 | kJ |
| | Fett | 0,1 | g |
| | Kolhydrat | 19,6 | g |
| | Protein | 1,6 | g |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 1 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 29 | mg |
| | Järn | 0,7 | mg |
| | Kalcium | 6 | mg |
| | Kalium | 340 | mg |
| | Magnesium | 20 | mg |
| | Natrium | 133 | mg |
| | Selen | 0,1 | µg |
| | Zink | 0,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,04 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| | Vitamin E | 0,04 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 76,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar