Paprika röd
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 3,1 | % | |
| Protein | 16,9 | % | |
| Kolhydrater | 80,0 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 31 | kcal |
| Energi kJ | 130 | kJ | |
| Fett | 0,2 | g | |
| Kolhydrat | 5,2 | g | |
| Protein | 1,1 | g | |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 1,9 | g | |
| Monosackarider | 4,5 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 24 | mg |
| Järn | 0,39 | mg | |
| Kalcium | 6 | mg | |
| Kalium | 218 | mg | |
| Magnesium | 11 | mg | |
| Natrium | 1 | mg | |
| Selen | 0,2 | µg | |
| Zink | 0,3 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,2 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 200 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 77 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 660 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 55 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg | |
| Vitamin E | 3,2 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,6 | g |
| Avfall | 15 | % | |
| Vatten | 91,1 | g | |