Nässlor
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 7,3 | % | |
| Protein | 61,5 | % | |
| Kolhydrater | 31,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 50 | kcal |
| Energi kJ | 210 | kJ | |
| Fett | 0,7 | g | |
| Kolhydrat | 3 | g | |
| Protein | 5,9 | g | |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 4,1 | g | |
| Monosackarider | 1,1 | g | |
| Sackaros | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 126 | mg |
| Järn | 10 | mg | |
| Kalcium | 490 | mg | |
| Kalium | 640 | mg | |
| Magnesium | 86 | mg | |
| Natrium | 116 | mg | |
| Selen | 0,5 | µg | |
| Zink | 1,7 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,64 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 175 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 194 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2400 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 200 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,28 | mg | |
| Vitamin E | 1,64 | mg | |
| Övrigt | Aska | 3,3 | g |
| Avfall | 10 | % | |
| Vatten | 83 | g | |