Krossade tomater konserv m lag
| Maträttstyp: | Konserv |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 3,6 | % |
| | Protein | 14,3 | % |
| | Kolhydrater | 82,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 26 | kcal |
| | Energi kJ | 110 | kJ |
| | Fett | 0,2 | g |
| | Kolhydrat | 4,6 | g |
| | Protein | 0,8 | g |
| Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Fibrer | 1,4 | g |
| | Monosackarider | 2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 23 | mg |
| | Järn | 0,5 | mg |
| | Kalcium | 26 | mg |
| | Kalium | 251 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 217 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,7 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 6 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 275 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin E | 0,7 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 92 | g |
Källa, referenser och övriga länkar