Jordärtskocka
| Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Råvara |
| Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Protein | 13,4 | % | |
| Kolhydrater | 86,6 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
| Energi kJ | 289 | kJ | |
| Kolhydrat | 12,9 | g | |
| Protein | 2 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 4,5 | g |
| Monosackarider | 3,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 78 | mg |
| Järn | 3,4 | mg | |
| Kalcium | 25 | mg | |
| Kalium | 560 | mg | |
| Magnesium | 16 | mg | |
| Natrium | 3 | mg | |
| Selen | 0,1 | µg | |
| Zink | 0,1 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
| Vitamin E | 0,2 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,6 | g |
| Avfall | 31 | % | |
| Vatten | 78 | g | |