Grönsallat gurka tomat u dressing
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,7 | % |
| | Protein | 27,0 | % |
| | Kolhydrater | 70,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 18 | kcal |
| | Energi kJ | 74 | kJ |
| | Fett | 0,1 | g |
| | Kolhydrat | 2,6 | g |
| | Protein | 1 | g |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Fibrer | 1,1 | g |
| | Monosackarider | 2,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 28 | mg |
| | Järn | 0,31 | mg |
| | Kalcium | 19 | mg |
| | Kalium | 192 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 5 | mg |
| | Selen | 0,3 | µg |
| | Zink | 0,24 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,37 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 12 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 42 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 393 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin E | 0,37 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| | Avfall | 4 | % |
| | Vatten | 94,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar