Grönsallat gurka tomat paprika u dressing
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,7 | % |
| | Protein | 24,3 | % |
| | Kolhydrater | 73,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 18 | kcal |
| | Energi kJ | 76 | kJ |
| | Fett | 0,1 | g |
| | Kolhydrat | 2,7 | g |
| | Protein | 0,9 | g |
| Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Fibrer | 1,3 | g |
| | Monosackarider | 2,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
| | Järn | 0,31 | mg |
| | Kalcium | 17 | mg |
| | Kalium | 189 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 4 | mg |
| | Selen | 0,3 | µg |
| | Zink | 0,24 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,43 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 22 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 38 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 357 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin E | 0,43 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| | Avfall | 6 | % |
| | Vatten | 94,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar