Grönsaksblandning ärter morötter konserv m lag
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 3,5 | % |
| | Protein | 25,6 | % |
| | Kolhydrater | 70,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 41 | kcal |
| | Energi kJ | 172 | kJ |
| | Fett | 0,3 | g |
| | Kolhydrat | 6,1 | g |
| | Protein | 2,2 | g |
| Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
| | Fibrer | 2,5 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 1,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 46 | mg |
| | Järn | 0,8 | mg |
| | Kalcium | 30 | mg |
| | Kalium | 20 | mg |
| | Magnesium | 14 | mg |
| | Natrium | 370 | mg |
| | Selen | 0,5 | µg |
| | Zink | 0,6 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5400 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 450 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin E | 0,2 | mg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 88 | g |
Källa, referenser och övriga länkar